Sommer i Tyrol

Oplev HAT’s opsætning af det kendte og elskede lystspil Sommer i Tyrol. Vi spiller i Folkemusikhuset i oktober og I kan allerede godt begynde at glæde jer!

Sommer i Tyrol er oprindeligt en tysk operette fra 1930 ved navn Im Weissen Rössl, men er i Danmark nok mest kendt for filmudgaven fra 1964 med bl.a. Dirch Passer og Susse Wold på rollelisten.

Historien udspiller sig på hotellet Den hvide hest, hvor overtjener Leopold er håbløst forelsket i værtinden Josepha, som imidlertid slet ikke ser i hans retning. Og da Leopolds tilnærmelser bliver for meget for hende, ser hun sig nødsaget til at afskede ham.

Hotellet fyldes med gæster fra nær og fjern og forelskelser, intriger og misforståelser opstår. Men da Kejseren en dag melder sin ankomst i Den hvide hest, er gode råd dyre og Leopold bliver pludselig uundværlig på hotellet. Og selvom alt på et tidspunkt ser håbløst ud, er slutningen, som i alle danske lystspil, heldigvis lykkelig.

HAT’s udgave af Sommer i Tyrol lægger sig tæt op af den folkekære film, dog med en del nye små roller. Så foruden Leopold, Josepha, Micki, Kejseren, Sigismund, fabrikant Møller og Clara, kan man bl.a. også møde sagfører Siedler, stuepigerne Marie og Johanne, skovfogeden og en mængde gæster, som alle er med til at skabe liv og glæde på hotel Den hvide hest.

Forestillingen har 27 medvirkede skuespillere, som i smukkeste stil fremfører skuespil, dans og sang på scenen. Og Folkemusikhuset har ladet ægte tyrolerstemning flytte ind med blomster, ternede duge, balkoner, øl og lederhosen til den helt store guldmedalje.

Sommer i Tyrol er særlig kendt for sine mange elskede sange og derfor har HAT også lagt stor vægt på, at disse skal have en central rolle i forestillingen. De medvirkende træner således korstemmer, duetter og soloer og til hver øvegang kan man, hvis man nærmer sig Fensmark, hører uddrag som Man kan vel ikke gøre for, at man har charme, I sommer sol, Elsker De naturen? og Ja, ja, ja nu kommer jeg! Alle sange akkompagneres af et live orkester, som sammen med skuespillerne øver en til to gange om ugen.

Dette er en større opsætning for HAT, så ud over de mange folk på scenen, har et hold af lyd- og lysfolk, syersker, scenebyggere, musikere og instruktører også været i gang siden nytår. Det er mange ender der skal mødes, når man kaster sig over en så stor opsætning, men vi garanterer at publikum får en skøn aften i Den hvide hest.

Snyd ikke jer selv for en skøn historie, sang, forelskelser, intriger og tyrolerstemning for alle pengene.

Vi glæder os til at se jer i Folkemusikhuset i Fensmark.

Forestillinger:

Fredag 4. oktober 2024 klokken 20:00

Lørdag 5. oktober 2024 klokken 20:00

Søndag 6. oktober 2024 klokken 15:00

Fredag 11. oktober 2024 klokken 20:00

Lørdag 12. oktober 2024 klokken 20:00

Søndag 13. oktober 2024 klokken 15:00

Fredag 18. oktober 2024 klokken 20:00

Lørdag 19. oktober 2024 klokken 20:00

Dørerne åbnes 1½ time før til forestillinger om aftenen og 1 time før om eftermiddagen.

Bemærk at drikkelse ikke må medbringes.

Forfriskninger og andet godt kan købes før forestillingen og i pausen.

Program

Billeder

No items found.

Anmeldelser, avisudklip, med mere

Desværre har vi ingen udklip endnu.

Instruktør

No items found.

Medvirkende

No items found.